هفتمین همایش مقالات علمی دانشجویان رشته های علمی کاربردی کشاورزی

۱۰ خرداد ۱۳۸۹ | ۱۴:۳۰ کد : ۱۹۸۳۴ اخبار شیرپوینت
در مرکز آموزش علمی - کاربردی منابع طبیعی کلارآباد
هفتمین همایش مقالات علمی دانشجویان رشته های علمی کاربردی کشاورزی

هفتمین همایش مقالات علمی دانشجویان علمی کاربردی جهاد کشاورزی با حضور رییس واحد استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی مازندران، دکتر ركنی معاون آموزشی و دانشجویی، دکتر قره داغی معاون پژوهشی و جمعی از مدیران موسسه و مراکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، مهندس خلعتبری رییس مرکز آموزش منابع طبیعی کلارآباد و جمعی از استادان و دانشجویان در کلارآباد کار خود را آغاز کرد.

در مراسم افتتاحیه این همایش مهندس فرزانه رییس واحد استانی دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی مازندران با تأکید بر نام گذاری دهه چهارم انقلاب اسلامی به پیشرفت و عدالت، و با اشاره بر برخی مشکلات و عدم بهره وری منابع گفت: امروز کشور ما در یک برهه حساس تاریخی و جهانی قرار دارد و ما باید بتوانیم با هماهنگی بیشتر، تولید علم و فناوری و ثروت بر مشکلات فائق آییم. ما باید کارآمدی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را اثبات کنیم. هم اکنون تلاش های علمی جوان، موجب اقتدار جمهوری اسلامی شده است.

وی تصریح کرد: برای جبران  برخی عقب ماندگی‌های علمی در كشور این وظیفه تک تک افراد جامعه و
دانش آموختگان است که در جهت برطرف کردن نقایص، کوشش و تلاش ویژه ای را در سال همت مضاعف و کار مضاعف داشته باشند. در همین راستا همایش مقالات دانشجویان نیز در نوع خود قابل تقدیر است.

مهندس فرزانه در بخش دیگری از سخنان خود به قابلیت های فراوان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: ایران دارای با تمدن دیرینه ...، موقعیت استراتژیک و تنوع آب و هوایی بالا که از نظر طبیعت جزء 5 کشور و میراث فرهنگی جزء 10 کشور برتر دنیا محسوب می شود یک مزیت مهم بشمار می آید.

وی اضافه کرد: شما فعالان عرصه بخش کشاورزی باید از این فرصت بدست آمده با پژوهش و کاربردی کردن علوم کشاورزی، مدیریت اقتصادی و شایسته برای تامین امنیت غذایی مردم به نحوه مطلوب بهره برداری نمایید.

وی خطاب به دانشجویان گفت :راه رسیدن به قله های پیشرفت سه چیز است. اول داشتن علم و دانش است و فرهنگ دانش اندوزی باید فراگیر شود. دوم عمل به آن است. پایبندی به ارزشهای اسلامی و مدیریت اقتصادی اساس پیشرفت و تعالی جامعه است. سوم عدالت جویی و برقراری قسط که یک رفتار استراتژیک برای هر مسلمان است و اگر بخواهیم عامل چهارم را اضافه کنیم برقراری علقه (اخوت اسلامی) در جامعه است تا رفتاری توام با مهربانی و حفظ کرامات انسانی داشته باشیم.

وی در پایان افزود: رسالت ما دانشگاهیان، تلاش در راه عمران و آبادی کشور و حرکت در جهت سازندگی در همه ابعاد شهری، روستایی، اقتصاد، صنعت، کشاورزی همراه با کاهش بیکاری و فقر در جامعه است. تلاش علمی، اتحاد، تدین و پیشرفت های اقتصادی توأم با عدالت، نیازهای اساسی این مقطع از انقلاب اسلامی است.

در ادامه مراسم، دکتر قره داغی معاون برنامه ریزی و تدوین منابع علمی و درسی موسسه علمی ـ کاربردی جهاد کشاورزی نیز با اشاره به انجام کارها با دانش کافی گفت: آب، خاک و منابع ژنتیکی امانت هایی هستند در دست ما که با بهره گیری درست از آنها می توانیم زمینه رشد و کمال را فراهم نماییم تا به آیندگان بسپاریم. وظیفه ما این است که در بخش کشاورزی وظیفه خود را به خوبی با علم و دانش انجام دهیم تا نتیجه کار مطلوب باشد. وی اضافه کرد: کار دارای اصالت است و کاری که با علم و بینش توام است مراد می باشد.

قره داغی در جای دیگری از سخنان خود به کار کشاورزی اشاره کرد و گفت: کار کشاورزی با شناخت شرایط اقلیمی و جغرافیایی میسر است و کشاورزان باید برای جلوگیری از هدررفت محصولات کشاورزی در حد خود از علوم کشاورزی و همچنین با شرایط اقلیمی محل خود آشنایی داشته باشند.وی تاکید کرد: شرایط باید به گونه فراهم شود تا تمام کشاورزان بتوانند در دوره های علمی کاربردی کشاورزی شرکت کنند.

معاون برنامه برنامه ریزی موسسه همچنین با اشاره به مقالات دانشجویان گفت: تحقیق دارای اصولی است که اگر رعایت شود ما را به سر منزل مقصود خواهد رساند و اگر چنین نشود به بیراهه رفته ایم. وی اضافه کرد: کار تحقیق  و پژوهش در کنار آموزش ما را به مقصد می رساند.

شایان ذکر است هفتمین همایش مقالات علمی دانشجویان مراکز علمی ـ کاربردی جهاد کشاورزی مازندران از تاریخ 7 لغایت 10 خرداد ماه 1389 به میزبانی مرکز آموزش منابع طبیعی کلارآباد برگزار شد.