کنفرانس علمی اثرات زلزله در محیط های شهری

۲۶ مهر ۱۳۸۹ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۹۸۸۹ اخبار شیرپوینت
به مناسبت هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی در مرکز علمی - کاربردی ساخا برگزار گردید
کنفرانس علمی اثرات زلزله در محیط های شهری

به مناسبت هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی کنفرانس علمی زلزله در محیط های شهری با حضور مسئولین شهری ، دانشجویان و سخنرانی علمی بهزاد پور محمد مد یر کل سابق حوادث غیر مترقبه استان مازندران و کارشناس مطلع ستاد بحران کشور، در سالن همایش مرکز علمی کاربردی (ساخا) سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل برگزار شد.

به گزارش امور دانشجویی فرهنگی مرکز ساخا، ولی ا... قادی سرپرست شهرداری آمل با تاکید بر نقش آموزش در مقابله با حوادث و بلایای طبیعی گفت : اشتباه و سهل انگاری ، نقطه شروع همه حوادث است که قرار دادن آموزش در سرلوحه کار سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی و مرکز علمی – کاربردی (ساخا) سازمان بر این مهم می پردازیم .

ولی ا... قادی افزود: مدیریت خدمات شهری بدون مشارکت گسترده و متشکل مردم امکان پذیر نخواهد بود.

وی همچنین بر نظارت دقیق بر ساخت و ساز های شهری تاکید کرد و تصریح کرد : با نظارت دقیق تر بر ساخت و سازها خسارت های مالی و جانی کمتری در مواقع بروز حوادث خواهیم داشت .

فرماندار شهرستان آمل در این مراسم با اشاره به اینکه ایجاد امنیت و مسائل ایمنی یکی از مسائل حیاتی همه جوامع بشری است گفت: ایران جزء 10 کشور بلاخیز جهان است که 30 نوع از 40نوع بلایای تعریف شده در جهان مربوط به کشور مان می باشد.

یدا... اکبر زاده با اشاره به اینکه فرهنگ سازی در خصوص آمادگی و مقابله به همه بلایای طبیعی و شهری افزایش آگاهی مدیریت شهری در همه ابعاد است اظهار داشت : دستگاه های مرتبط بایستی در امر آموزش و فرهنگ سازی انسجام داشته باشند .

به گفته اکبرزاده ، برنامه ریزی صحیح و استفاده از تجهیزات از مهترین موضوعات در کاهش اثرات بلایای طبیعی است که موجب سرعت بخشیدن امداد ونجات در زمان بروز حوادث خواهد شد .

وی افزود : با جذب مشارکت عموم مردم می توانیم در بروز حوادث و مقابله با آن بهتر عمل کنیم .

فرماندار شهرستان آمل مدیریت بحران را به سه بخش قبل از بحران ، حین بحران و بعد از بحران تقسیم کرد و گفت : دستگاه های خدمات گذار و خدمات رسان با فرهنگ سازی ، امداد ونجات و سازندگی  در وقوع بحران می تواند در کاهش اثزرات بلایای طبیعی موثر باشند.

کارشناس مطلع در مدیریت ستاد بحران کشور و کارشناس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با اشاره به اینکه ایران و مازندران  در کمربند زلزله قرار دارند گفت : اگر ساخت و سازهای دست بشر بر اساس استاندارد ها  نباشد در بروز زلزله اثرات تخریبی آن بیشتر خواهد بود .

بهزاد پور محمد مدیرکل سابق حوادث و سوانح پیش بینی نشده استانداری مازندران افزود: استفاده از مصالح بومی ، فرهنگ سازی ، توجیح مردم در مقام سازی ساختمانها ، بکار گیری دانش و فناوری روزو کیفیت مصالح ساختمانی می تواند از اثرات زلزله در محیط های شهری بکاهد .

پور محمد با اشاره به اینکه استفاده از بتون های مصلح ، سازه های فلزی با جوش و پیچ و مهره های استاندارد مقاومت خوبی در برابر زلزله دارند تصریح کرد: بیشترین خسارتهای زلزله در کشور مربوط به ساختمانهای خشتی – گلی است .

وی کنترل و نظارت بر ساخت و ساز های مهندسان ساختمانی اشاره کرد و گفت: مهندسین در نظارت و کنترل احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند و با چشمان بسته امضاء نکنند که در مواقع بروز حوادث و بروز خسارت های مالی و جانی مسئول خواهند بود .

این کارشناس مطلع در ستاد بحران کشور بر مقاوم بودن تاسیسات زیر ساختی و شهری مانند راه ، فرودگاه ، آبرسانی ، برق رسانی ، مخابرات و غیره اشاره کرد و اظهار داشت : اگر این تاسیسات بویژه شبکه حمل و نقل در بروز حوادث دچار مشکل شوند موجب قطع خدمات و تشدید اثرات زلزله خواهد شد.بنابراین استاندارد سازی تاسیسات شهری تاثیر فراوانی در امدادرسانی در مواقع بروز زلزله دارد.

پور محمد در خاتمه با اشاره به اینکه وقتی زلزله و خسارتی اتفاق می افتد ، مردم مسئولین را مقصر می دانند و مسئولین را عدم مشارکت مردم عنوان می کنند گفت: مدیریت واحد بحران در واقع ترکیبی از همکاری مردم و مسئولین است که سود آن نصیب هر دو می شود. وظیفه مسئولین است تا مردم را نسبت به این قضیه حساس کنیم تا موضوع را جدی بگیرند و مسئولین نیز با برنامه ریزی و اجرای درست برنامه ها به صورت مصستمر و با جذب مشارکت مردمی تا حد ممکن در کاهش اثرات بلایای طبیعی تلاش کنند.