دومین همایش روز ملی کیفیت به همت مرکز سکان کیاکلا

۲۴ آبان ۱۳۸۹ | ۱۳:۳۰ کد : ۱۹۹۱۸ اخبار شیرپوینت
تمبر روز ملی کیفیت با تصویر پروفسور حسابی رونمایی شد
دومین همایش روز ملی کیفیت به همت مرکز سکان کیاکلا

دومین همایش روز ملی کیفیت به همت مرکز علمی ـ کاربردی سرای کیفیت اندیشان نوآور کیاکلا برگزار شد.

این همایش صبح روز شنبه 22 آبان ماه سالجاری به میزبانی مرکز علمی - کاربردی سرای کیفیت اندیشان نوآور کیاکلا در سالن آمفی تئاتر دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار گردید.

مهندس فرزانه رئیس واحد استانی دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی در این همایش عنوان کرد: امروز که برای بزرگداشت روز ملی کیفیت دور هم جمع شدیم، لازم است ابتدا کیفیت زندگی خودمان را افزایش دهیم. لذا وظایف سنگینی بر عهده تک تک دانشجویان، مدرسان و مسئولان قرار دارد.

وی افزود: بخشی از کیفیت زندگی مربوط به تولید کالا (و خدمات) است اما کیفیت مصرف (اقتصادی) کالا و خدمات نیز مهم است تا از مصرف بی رویه و هدر دادن منابع جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: در این برهه از انقلاب اسلامی آزمون و رسالت مهمی پیش روی ماست و این رسالت این است که همه باید در افزایش کیفیت یا و بهینه سازی مصرف اقتصادی تلاش کنیم. نکته بعدی کیفیت استفاده از دوران زندگی است که کمتر به این مقوله اساسی پرداخته می شود. بنابراین با پرداختن به این سه مؤلفه، کیفیت زندگی ما دچار تغییر و تحول خواهد شد و می توانیم با استقلال اقتصادی در حفظ و تقویت ارزشها و ثبات و پایداری انقلاب اسلامی همت مضاعف داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: دومین سال بزرگداشت روز ملی کیفیت مصادف شده است با بزرگداشت پروفسور حسابی اندیشمند بزرگ و از صالحان خدوم ایران اسلامی که حضور ارزشمند فرزند ایشان را در این همایش مغتنم می دانیم تا گوشه ای از تجربیات و گذران عمر پربرکت ایشان را برای جوانان آینده ساز بیان کنند. اما دو سؤال اساسی مطرح است که چگونه ایشان در قلوب ملت بزرگ ایران جای گرفته است؟ پروفسور حسابی علاوه بر اینکه اهل علم و معرفت بودند فردی متقی، سخت کوش، با استقامت، مسئولیت پذیر و صبور بودند. در برابر کوه ناملایمات و سختی های زندگی ایستادند، عشق به ایران و سرافرازی کشور سرلوحه کار پروفسور بود. هدف ایشان تأمین رضای خداوند متعال بود. برای استقلال کشور و خوداتکایی ملت ایران تلاش می کردند. عمر طولانی و بابرکت ایشان در محیط علم و عمل گذشت و اکنون خاطرات زیبایی از یک الگوی اندیشمند مسلمان و یک چهره ماندگار بیادگار بجای مانده است.

وی در پایان اذعان کرد: ما امروز خاطرات ایشان را مرور می کنیم و از آن درس می گیریم و به آن عمل می کنیم تا کیفیت زندگی مان را دچار تحول اساسی کنیم.

در ادامه، سخنران اصلی دومین همایش روز ملی کیفیت مهندس ایرج حسابی به ارائه سخنرانی پرداخت و به گوشه هایی از زندگی پربار پروفسور حسابی اشاره کرد.

مهندس حسابی با اشاره به اینكه ضریب هوشی ایرانیان 11 برابر كشورهای جهان است، گفت: کشور ما در حال حاضر فاقد 300 رشته تحصیلی جدید است و باید نسبت به راه اندازی آنها اهتمام کرد. وی افزود: اگر انرژی‌های كشور به صورت درست استفاده شود با دارا بودن نظام قانومند كشور ما به سوی توسعه پایدار قدم بر می‌دارد.

حسابی اذعان کرد: حق افرادی چون پرفسور حسابی و حسابی‌ها باید با معرفی به نسل جوان، الگوسازی و حتی ساخت فیلم در مورد زندگی شان باید بخوبی در كشور ادا شود تا آیندگان بتوانند از آن درس بگیرند و آن را سرلوحه خود قرار دهند.

وی ادامه داد : گنجینه ای ارزشمند و كتاب‌های به چاپ نرسیده زیادی از پرفسور حسابی به زبان‌های مختلف دنیا در كتابخانه وی موجود است كه اگر هركدام از این كتاب‌ها با كمك دولت ترجمه شود و به چاپ برسد می تواند راه نجاتی برای تحریم‌های كنونی كشور ما توسط كشورهای غربی باشد.

در پایان با رونمایی تمبر روز ملی کیفیت (با تصویر پروفسور حسابی) از این دانشمند ایرانی تجلیل شد. همچنین هدایایی هم به رسم یادبود به صنعتگران و کارآفرینان عرصه علمی ـ کاربردی اهدا شد.