با معرفی برترین ها «شبره» به کار خود پایان داد

۱۳ اسفند ۱۳۹۰ | ۱۳:۳۰ کد : ۲۰۰۷۲ اخبار شیرپوینت
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم و عکس دانشجویان علمی – کاربردی مازندران برگزار شد
با معرفی برترین ها «شبره» به کار خود پایان داد

نخستین جشنواره فیلم و عکس دانشجویان علمی – کاربردی مازندران با عنوان «شبره» پس از سه روز برپایی در سالن آمفی تئاتر سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به کار خود پایان داد.

دکتر رضا لحمیان رئیس دانشگاه جامع علمی – کاربردی مازندران طی سخنانی اولین جشنواره فیلم و عکس دانشجویان علمی – کاربردی استان را به عنوان اولین تجربه گامی موثر و موفق دانست و گفت: هر چند این جشنواره نیاز به نقادی و ارزیابی دارد اما می تواند شروعی باشد تا یک اصغر فرهادی دیگر از این جمع به منصه ظهور برسد.

رییس شورای سیاستگزاری جشنواره «شبره» افزود: هنر تجلی اندیشه و خلاقیتی است که خداوند به خواص می دهد و هنرمندان کسانی هستند که مردم بیشترین ارتباط را با آنها دارند و تاثیر آنها در میان مردم بسیار قابل توجه است.

لحمیان با اشاره به اینکه هنر نگاه فرهنگی تمدنها را متمایز می‌کند، بیان داشت: ایرانیان از دیرباز به نقش ارزنده هنر پی برده اند، نقش برجسته های تخت جمشید نهایت حجب، حیا و عفت را نشان می‌دهد، ولی در مقابل هنر غربی بداخلاقی و بی عفتی را ترویج می دهد.

رئیس دانشگاه جامع علمی – کاربردی مازندران هنر را به دو شاخه دینی و سکولار تقسیم کرد و گفت: دیدگاه اعتقادی هنرمند در هنرش تجلی می یابد و اگر این نگاه، نگاهی ارزشی و متعالی باشد، تابلویی مانند عصر عاشورای استاد فرشچیان رقم می خورد و گاهی هم دیدگاه مادی یا ماتریالیستی، هنر را در جایگاهی قرار می دهد تا وسیله ای برای توجیه عقاید نابجا شود.

رئیس دانشگاه علمی – کاربردی مازندران ادامه داد: عکس و فیلم دریچه ای برای انتقال مفاهیم و عقیده است و می تواند محتوایی هم شایسته و ارزشی و هم نامناسب را به مخاطب خود القا کند به همین دلیل دشمنان برخی از هجمه های خود را از طریق این هنرها به کشور وارد می سازند.

وی در پایان از مسولان فرهنگی مازندران خواست تا به عنوان سیاستگذار عرصه فرهنگی از این جشنواره حمایت کنند تا در سال آینده به صورت جشنواره ای کشوری بر پا شود.

لحمیان در پایان اظهار امیدواری کرد: جشنواره فیلم و عکس شبره گامی برای پیشرفت دانشجویان این رشته بوده تا بتوانند در رقابت‌های ملی و بین المللی حضوری موفق داشته باشند.

گفتنی است در ابتدای این مراسم احمد طاهر پور استاد عکس و فیلم مازندران که شاگردان بسیاری از برترین های حوزه عکاسی و فیلمسازان مطرح کشور را به منصه ظهور رسانده است با دست زدن های ممتد حاضران در مراسم اختتامیه به روی سن رفت و به عنوان دبیر جشنواره ضمن ابراز خرسندی از برداشتن نخستین گام در این حوزه گفت:زبان هنر،زیباترین،شیواترین و نافذترین هنرهاست و هر حرکت فرهنگی که با زبان هنر بیان شود اثری ماندگار خواهد داشت.

وی هدف از برگزاری این جشنواره را شناخت مراکز فعال و استادان و دانشجویان توانمند و ایجاد انگیزه برای حرکت های فرهنگی و هنری دانشجویان دانست و گفت:این جشنواره نوعی آسیب شناسی است از عملکرد مراکز آموزشی و هدایت و به عمل درآوردن آنچه دانشجویان به صورت علمی آموخته اند.

طاهرپور در خصوص تعداد فیلم و عکس ارسالی به جشنواره اظهار داشت: 62 فیلم از 33 فیلمساز به دفتر جشنواره فیلم و عکس دانشجویی شبره ارسال شد که 39 فیلم از 17 فیلمساز به بخش مسابقه راه یافت، در بخش عکس نیز 1140 عکس از 120 عکاس دانشجو به دبیرخانه جشنواره رسید که در نهایت 71 عکس از 47 عکاس در مسابقه شرکت داده شد.

به گقته وی، مرکز آموزشی علمی و کاربردی فرهنگ و هنر واحد 1 ساری با 51 فیلم و مرکز علمی و کاربردی واحد 5 آمل با 600 عکس از برترین  مراکز شرکت کننده در  این جشنواره شناخته و17 نفر هم در دو بخش فیلم و عکس موفق به کسب مقام برتر شدند.

گفتنی است پس از قرائت بیانیه هیات داوران توسط ضیایی یکی از داوران جشنواره، برترین های این جشنواره معرفی و لوح تقدیر و جوایز نفیسی به آنان اهدا شد.