شرکت‌هایی که دانش را به فناوری و فناوری را به تولید و کسب و کار تبدیل می‌کنند باید نقش مهم‌تری دراقتصاد داشته باشند

استاندارمازندران: نیروهای تحصیلکرده باید با تشکیل استارت آپ ها درمازندران نقش آفرینی کنند

۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۱:۰۹ کد : ۳۹۰۱۹ اخبار شیرپوینت اسلایدر اخبار
رویداد ملی شتاب، فناوری های تقاضا محور طبری۲۹ و ۳۰ خرداد ماه ۹۷ در محل مرکز علمی - کاربردی فولادین ذوب آمل برگزار گردید.
استاندارمازندران:  نیروهای تحصیلکرده باید با تشکیل استارت آپ ها درمازندران نقش آفرینی کنند

رویداد ملی شتاب، فناوری های تقاضا محور طبری با همت مرکز رشدآمل (مرکز رشد وابسته به مرکز علمی - کاربردی فولادین ذوب آمل) و حمایت پارک علم و فناوری استان، دانشگاه جامع علمی - کاربردی مازندران، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مرحله ی اجرا در آمد.

مهندس اسلامی در نخستین رویدادملی شتاب: فناوری های تقاضا محور طبری، اظهارکرد: باید از فرصت موجود در دانشگاه و از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم تا ثمره ی دانش در جامعه و زندگی مردم تأثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه مسیرپژوهش باید به ‌صورت بایسته دنبال شود، به ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: برای ایجاد این ارتباط تلاشهای زیادی صورت گرفت اما درصد بالایی ازآنها به مرحله عمل در نیامد زیرا دانش، خلاقیت و نوآوری درتولید سهم بسزایی نداشت و تنها محصولات تعریف ‌شده با یک سازوکار مشخص و برای یک بازار معین اولویت تولید کنندگان بود

استاندارمازندران ادامه داد: بنابراین چون صنعت نتوانست روزنه‌ای پیدا کندکه دانشگاه درآن ایفای نقش کند و سهم ظرفیت‌های خود را در این مدار قرار بدهد، با مشکل مواجه شد و اینجا است که نقش شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر مشخص می‌شود.

مقام عالی دولت دراستان بیان کرد: درقانون برنامه ششم توسعه برای کسب وکار خلاقانه و دانش ‌بنیان و تجاری‌ سازی فناوری امکانات، منابع و ظرفیت‌های خوب و ارزنده‌ای پیش‌بینی شده است.

اسلامی با اعلام اینکه توانمندی های کشور برای برآورده سازی نیازهای داخلی کافی است اما برای شکوفایی اقتصادی نیاز به تعامل وتبادل با سایرکشورها داریم،گفت: درمازندران و درحاشیه دریای خزر بهترین مناسبات را می‌‌توانیم داشته باشیم چون هم فرصت‌ها و هم تقاضاهای متقابل داریم و مهم‌ترین آنها دربخش کشاورزی، دام وطیوراست.

وی بیان کرد: شرکت‌هایی که دانش رابه فناوری و فناوری را به تولید و کسب وکارتبدیل می‌کنند باید نقش مهم‌تری دراقتصاد داشته باشند.

اسلامی ادامه داد: باید این رویداد ملی فناوری های تقاضا محور طبری رابه فال نیک گرفت که 50 فناوری را در جریان کارقرارداده وکار ارزنده‌ای است که باید در جهت گسترش آن گام برداشت.

استاندارمازندران درپایان بابیان اینکه بیش ازاین اجازه ندهیم تخریب ذهن و باور دانشجویان و فارغ‌التحصیلان شکل بگیرد که درس‌خواندن و به درجه علمیرسیدن را یک ضدارزش بدانند، خاطرنشان کرد: باید امکانات و ظرفیت‌ها طوری باشدکه به دانشجویان با تمسخر نگاه نکنند، هم دانشجویان مبتکر و خلاق و صاحب مهارت باید جایگاه خود را پیدا کنند و تولید سفارشی بگیرند و هم صنایع باید با استفاده از این نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها یک طراحی متفاوت با تکنولوژی به‌روز و درنتیجه محصولات جدید را خلق کنند و به فعالیت خودشتاب بدهند.

دکتر اسماعیل قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم عنوان کرد: موضوع بازارسازی برای فناوری‌های نوین و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که ذیل برنامه محوری توسعه زیست‌بوم با اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: این مهم است که فناوری در تعامل مستقیم و گفت‌وگوی چهره به چهره با صاحبان بنگاه‌های اقتصادی شکل بگیرد و تعامل موجود در این رویداد این نوید را می‌دهد که ما در گذار به اقتصاد مبتنی بر نوآوری فناوری و علم و در گذار از اقتصاد نفتی در مسیر درستی قرار گرفتیم و باید شتاب این حرکت را افزایش دهیم.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: موضوع علم نافع و دانش‌بنیان و تولید فناورانه بر مبنای نیاز کشور و پرداختن به حوزه‌های کلیدی و معضلاتی که به‌عنوان نمونه در حوزه آلودگی هوا و آب، چالش‌های زیست‌محیطی، ازدیاد برداشت از مخازن نفتی و البته بحث تولید نوآورانه و فناورانه محصولات جدید و پیشرفته باید در مسیر حرکت ما قرار داشته باشد

وی افزود: با وجود اینکه حرکت‌های خوبی را در پنج سال اخیر شروع کردیم اما هنوز در شاخص توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در ابتدای راه هستیم و باید این شاخص را افزایش بدهیم.

دکتر قادری فر با بیان اینکه سهم بازار دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی را باید به میزان قابل توجهی برسانیم، افزود: براساس سند کلان علم و فناوری باید در افق چشم‌انداز 1404 نیمی از تولید ناخالص داخلی را از کسب و کارهای دانش‌بنیان کسب کنیم. به همین دلیل رویداد ملی شتاب که موضوع عرضه و تقاضای فناوری را به نمایش می‌گذارد می‌تواند گام‌هایی جدی و اثرگذار باشد تا بتوانیم بنگاه‌های سنتی اقتصادی خود را با مفاهیم نوآوری از طریق نوآوری باز و استفاده از ظرفیت شبکه بزرگ شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر  آشنا کنیم.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: در این عرصه از یک طرف فروش بیشتر و اشتغال بیشتر را برای شرکت‌های دانش‌بنیان به ارمغان می‌آوریم و از طرف دیگر بنگاه‌های خود را از نگاه‌های سنتی و به‌اصطلاح دودکش‌زا، دوکش‌ساز و آلاینده، به سمت فناوری روز ببریم.

در ادامه این مراسم 3 طرح برتر این رویداد معرفی و از آنان تقدیر بعمل آمد و از تمبر رویداد ملی شتاب: فناوری های تقاضا محور طبری رونمایی شد.

شایان ذکر است دبیرخانه این رویداد که از یک سال پیش فرآیند اجرایی خود را آغاز کرد و در ابتدا نیازهای فناوری شرکت های صنعتی (به عنوان شرکت های سرمایه گذار)  احصاء و به شرکت های نوپا دانش بنیان و واحد های فناور فعال در سطح کشور و دانشگاه های مرتبط اطلاع رسانی گردید.

75 طرح از 10 استان کشور در در قالب سرفصل‌های فناوری های نوین در مکانیزه‌ کردن صنعتی، صنایع تبدیلی کشاورزی، زیست‌محیطی، ریخته‌گری، کشاورزی با اولویت برنج، صنایع غذایی با اولویت لبنی، بهینه‌سازی مصرف انرژی و صنعت پلیمر با کاربری بسته‌بندی مواد غذایی و صنایع خودروسازی در این رویداد حضور یافتند که پس از ارزیابی توسط داورانی از شرکت های سرمایه گذار و بخش صنعت،  15 فناوری برتر انتخاب و در روز رویداد به معرفی فناوری خود به سرمایه گذاران و شرکتهای متقاضی فناوری پرداختند.

از نکات حایز اهمیت این رویداد انجام مذاکرات تجاری و عقد تفاهم نامه ها بین استارت آپ های شرکت کننده در رویداد  و شرکت های صنعتی حامی رویداد بود.